Blijf op de hoogte

Nieuws & Acties

Nieuws & Acties

Recycle oude elektronica bij BusinessCom!

Recycle oude elektronica bij BusinessCom!

Word jij ook groen? Doe mee!

BusinessCom is een inleverpunt voor oude, gebruikte elektronica. Wij zorgen er voor dat jouw oude elektronica op een verantwoorde manier wordt gerecycled en dat de grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Wilt je graag jouw oude apparaten recylclen? Stuur de producten naar ons op, lever ze in, of neem even contact met ons op. Bij grote hoeveelheden komen we het zelfs ophalen! 

Door het recyclen van oude elektronica dragen wij graag een steentje bij aan een beter milieu!
 

E-waste

Elektronisch afval (e-waste) is de snelst groeiende afvalstroom in de wereld. De gehele stroom e-waste in Nederland vertegenwoordigd zo’n 392 miljoen kilo. Uit onderzoek van United Nations University in 2012 blijkt dat de nationale inzamelsystemen zoals WeCycle en ICT-Milieu 32% van alle e-waste in Nederland verwerken. De schroothandel neemt ruim 25% voor zijn rekening. Ruim 8% van het e-waste, met name kleine apparaten, komt in het restafval terecht. De resterende 23% is niet te traceren.

Van het niet-traceerbare e-waste belandt een groot deel op vuilnisbelten in Afrikaanse landen zoals Ghana of Congo. Ouders en kinderen zoeken op de vuilnisbelt naar koper om te verkopen. Om het koper schoon te krijgen wordt het kunststof er af gebrand. Hierdoor komen schadelijke gassen vrij, welke een zware aanslag plegen op de gezondheid en het milieu. 

Voor de productie van nieuwe elektronica zijn natuurlijke (primaire) grondstoffen benodigd zoals zink, wolfraam, magnesium, neodymium, goud, zilver, palladium, lood, nikkel, tin en koper. De natuurlijke winning van deze grondstoffen zorgt voor verwoesting van de mens en natuur. De natuurlijke grondstoffen in de wereld raken snel op. De natuurlijke voorraad zilver zal binnen 14 jaar op zijn. Lood, nikkel, tin en zink binnen 29 jaar en koper, één van de belangrijkste metalen voor de productie van elektronica, binnen 45 jaar.

Een goed alternatief voor primaire grondstsoffen is het delven van (secundaire) grondstoffen uit bestaande producten. Door het inzamelen van gebruikte elektronica kunnen er nieuwe producten uit gerecyclede grondstoffen worden geprodcueerd. Dit betekent dat er op termijn geen primaire grondstoffen meer nodig zijn maar dat de productie van elektronica volledig door het gebruik van secundaire grondstoffen kan geschieden.

Meer weten?

Stel je vraag via de button of bel naar 0413-72 42 00