Blijf op de hoogte

Nieuws & Acties

Nieuws & Acties

Mitel en Televersal sluiten distributieovereenkomst voor BeLux!

Mitel en Televersal sluiten distributieovereenkomst voor BeLux!

Televersal bvba, 100% dochter van BusinessCom B.V. is een distributieovereenkomst aangegaan met Mitel Belgium N.V. mede voor haar MiCloud Telepo-gebaseerde My-Connect dienst. Hiermee spelen Televersal en Mitel in op de vraag van vandaag en op de forse groei van cloudtelefonie en –UC in België, een markt die de komende vijf jaar bijna verdrievoudigd*. Televersal maakt gebruik van de ervaring van moederbedrijf BusinessCom op het gebied van de introductie, de inhoud en distributie van deze dienst

Televersal gaat haar ambitie waar maken door een combinatie van factoren. Zo biedt de My-Connect-dienst gebruikers een verregaande mobiele integratie, die nauw aansluit bij de steeds meer smartphone-centric gedreven zakelijke markt. Daarnaast biedt My-Connect gebruikers een veel bredere keuze aan bereikbaarheidstoepassingen en mogelijkheden tot integratie met andere applicaties, hiermee onderscheid de dienst zich van ‘mainstream’ clouddiensten.

Resellers profiteren van de ervaring die moederbedrijf BusinessCom de afgelopen twee jaar opdeed met het distribueren van cloudtelefonie. Niet alleen is het proces van verkoop, levering en provisioning nu volledig geautomatiseerd, ook zijn diverse toepassingen van derden getest en gecertificeerd. Hierdoor biedt Televersal een one-stop-shop, van SIP-trunk tot headset. Dit biedt bestaande resellers al aanzienlijk efficiencyvoordeel.

Belangrijke les die Televersal meeneemt bij haar Belgische introductie, is die van wie de relatie met de eindklant behoudt. Veel resellers deinzen terug voor het leveren van clouddiensten, omdat zij die klantrelatie uit handen moeten geven. Televersal faciliteert ‘achter’ de reseller, die zelf zorgt voor advisering tot facturatie, of de dienst integreert in eigen producten of services, bijvoorbeeld in een complete zorgtoepassing.

Mitel’s Channel Director, Kris Melotte; “Voor Mitel en Televersal is dit een goede stap voorwaarts in de “move-to-cloud” strategie voor de regio BeLux, waarbij er voor Televersal een duidelijke focus zal zijn op assistentie van resellers uit het Nederlandstalige Vlaanderen.

Remco Bakkeren, General Manager, Televersal BVBA: “Deze samenwerking is een passend gevolg van enerzijds de historische- en krachtige relatie tussen de beide partijen en anderzijds de strategie van Televersal/BusinessCom om op het juiste moment ook in BeLux introductie van de cloudoplossing “My-Connect” te realiseren. My-Connect is dé Cloud telefonie-oplossing, gebaseerd op het MiCloud Office platform van Mitel. De oplossing is in eigen beheer en eigendom van BusinessCom. Met My-Connect lanceren we in BeLux een uniek cloudcommunicatieplatformmodel waar partners het verschil mee maken. Partners in BeLux worden bediend door Televersal vanuit onze kantoren in Mechelen, waar de hulp door Mitel-kennis en ervaring vanuit de Nederlandse BusinessCom organisatie onze klanten een enorme voorsprong geeft. Ik heb cloudproposities onderzocht en veel partners in Nederland gesproken over hun ervaringen met My-Connect. Als ik het succes en het enthousiasme kan overbrengen op onze relaties in Vlaanderen, dan zijn we vertrokken, aldus Bakkeren.”

Meer weten?

Stel je vraag via de button of bel naar 0413-72 42 00